Champion 2010 Uldrik 457 opvokset på Besterly hestefoder

En drøm gik i opfyldelse for hobbyavleren Ruurd Steenbeek. Da den 4 års frieser hingst Uldrik 457(Dries/Tsjerk) blev kåret til årets champion 2010 ved KFPS. hingstekåring d. 9 januar i år. Hingsten står nu ved De nieuwe Heuvel  i Holland.

Uldrik blev født hos avler Friese Haskehorne, Jeg har altid håbet på en dag, at kunne avle en avlshingst, siger Ruurd Steenbeek. Det er alle Frieser avlers drøm, men er noget som meget få nogensinde oplever. At avle en hingst der går hele vejen er så stort, men at det lykkes at Uldrik 457 også går hen og bliver årets champion 2010 er jo helt fantastisk. Han var ekstremt godt gående, og bevarede balancen hele vejen igennem sagde dommerne.

Uldrik er den første 4 års hingst der nogensinde i så ung en alder er blevet champion. Uldriks avler har siden hingstekåringen i januar fået en del henvendelser, ja det begyndte faktisk allerede helt tilbage i efteråret , da jeg har Uldriks mor stående hjemme i min stald. Der har været ønsker fra folk om at, købe hendes føl inden det overhovedet er kommet til verden.

Så jeg har intet at klage over siger Ruurd Steenbeek. Som også har en søster til Uldriks mor stående hjemme i sin stald, men hopperne bliver foreløblig i min stald og er ikke til salg.

Steenbeek har i 40 år været mælkeproducent, som han har drevet sammen med sin nu afdøde bror. Efter brorens død valgte Steenbeek at ophøre med køerne. Men valgte, at beholde frieser hestene samt gårdens får. Vi begyndte for 50 år siden med de første to frieser hopper. På det tidspunkt, så det ikke godt ud for frieseren, da der kun  var få tusinde registeret frieser i verden. Men med et seriøst avlsprogram  lykkes det at bevare og fremme frieserhesten, så der i dag er ca. 40000 registeret frieser på verdensplan. Vi har således bidraget til at opretholde frieserhesten på en god måde så frieserhesten i dag er i fremgang, fortæller Steenbeek, som har de sidste 12 år avlet 75 føl.

Steenbeek har igennem alle de år, som mælkeproducent erfaret hvor vigtig kvalitetsfoder har at sige hvis man ønsker succes. Derfor er valget faldet på Besterly hestefoder til mine frieser, som fodres med Besterly Basic. Jeg valgte Besterly hestefoder af naturlige årsager, jeg ønsker at benytte et kvalitets foder der skaber resultater, som er fuldt ud tilfredsstillende og økonomisk et godt valg. 

Ja Uldriks resultat siger jo alt…