Service og kvalitet kendetegner Friesian Horse Stables ’Frysk-Andaluz’

Charissa Verheij og Richard Flier driver sammen frieser stutteriet Friesian Horse Stables,www.frysk-andaluz.com. Frysk-Andaluz ligger i Mijnsheerenland lidt uden for Rotterdam.

Området er egentlig ikke et, man normalt forventer at se en frieser i, men da bygningerne blev ledige kunne vi lige så godt etablere et stutteri. Min far har altid sagt; min ven, du er blevet godt tosset pga. de frieser, siger Charissa. Egentlig startede vi som et stutteri, men det har udviklet sig til en salgsstald. Lige nu er avlen sat på ’stand-by’, da det i øjeblikket er forholdsvis billigt at købe en 3 års frieser. Det vælger mange derfor at gøre, især hobbyavlere, i stedet for,at købe et føl.

Handel med frieser heste er kun en del af vores salgsstald. Mange af vores hingste er købt lige inden årets hingstekåring. Dette er hingste, som skulle have været til hingstekåring, men er blevet afvist pga. ringe sædkvalitet. Derfor er kvaliteten på hesten ofte meget god. 2-5 årige hingste lader vi mange gange få endnu et år, for at prøve om de senere kan anvendes i avlen. Som 3½ år begynder vi at træne og uddanne vores heste.

Frysk-Andaluz anvender Besterly Classic, der indeholder noget mere end et almindeligt fuldfoder. Det er nødvendigt for vores heste med et godt sportsfoder. Vi har i øjeblikket seks avlshopper stående, som får Reprodic, det er et specielt foder til avlshopper. Vi er meget glade for at fodre med Besterly hestefoder, hopperne ser godt ud og er i perfekt foder stand. Hestene finder det velsmagende og mælkeproduktionen er rigtig god. Vi har virkelig kunne se en forskel i forhold til det foder, vi tidligere har anvendt. Vi har kun godt at sige om Besterly hestefoder. Foderet er super kvalitet og det skaber gode resultater over hele linjen, siger Charissa Fryk-Andaluz.