Succes i Stald Sorte Perler & Welsh Mountains

I vores stald har vi fire Frieserheste, tre Welsh Mountain-hingste og en 1års Welsh sec B hingsteplag. De har alle meget forskellige behov, hvad angår foder, så i december 2009 valgte vi at skifte over til Besterly Hestefoder, hvilket vi ikke har fortrudt på noget tidspunkt.

Melle van de Gonda

Sidste år havde Niels Peter sin Frieser-vallak, Melle, med på Det Fynske Fælleskue, hvor vi oplevede, at han kørte tør for energi og gnist allerede lørdag eftermiddag.
I år fodrede vi så med Besterly Olympic en måned før, vi skulle af sted igen, og han havde den fineste, blanke pels og et flot rundt kryds, da vi skulle af sted. Og nej - han var ikke i skarp træning i den måned. Melle havde energi og lyst hele dyrskuet igennem. Der var ikke noget tidspunkt, hvor han ikke var klar, når Niels Peter kom med trensen.
Og Melle gjorde det godt. Han fik 23. point, ærespræmie, blev nr. 3 på tværs af racerne OG blev nr. 3 i topkørsel med sin vogn.

Møllegydens Madog

Madog, en 2års Welsh Mountain- hingst, som vi har lånt af Stutteri Møllegyden, har også haft gavn af Be-sterly Hestefoder. Madog er mere en ridetype, men vi valgte at stille ham til to skuer i år for at give ham lidt erfaring i showringen. 
Første skue var Fyns plagskue for ponyracer. Dette skue ville vi bruge til at se, hvad vi manglede at arbejde på. Madog gjorde, som han blev bedt om, men han faldt ikke lige i de danske dommeres smag, så han blev sat bagerst i rækken med en note om, at han var for smal. Så vi gik i gang med at fodre intensivt med Besterly Olympic og Showbic i de 14 dage, der var til næste skue.
Da vi så tog ham til Nordjysk føl- og plagskue i Brovst, var Madog mere end klar, hvilket resulterede i, at den walisiske dommer satte ham på fløjen i sin klasse, og han blev udtaget til championatet.

 

Rhydgwillim Paddy

Vores lille succes-historie og vores store stolthed. Paddy er en 5års Welsh Mountain-hingst, som vi også har lånt af Stutteri Møllegyden. Han boede også hos os i vinteren/foråret 2009. En lille vågen fyr med masser af gnist og charme – men som er svær at fodre på, når han skal til shows.
Sidste sommer tog vi ham med til Sommershow i Viborg, hvor han blev showet i en klasse mod 2 meget ældre hingste. Her fik han en 2. plads i sin klasse. Men sidst på dagen, hvor championatet skulle afholdes, var Paddy kørt tør for energi og gad egentligt ikke mere.

Men i år har det været en helt anden pony at showe og udstille. Vi tog ham med til Det Fynske Fællesskue i juni, hvor han (ligesom Melle) blev fordret med Olympic en måned op til. Dog med 1/3 Showbic i også, for Paddy skulle ikke gå med vogn og måtte gerne være fyr og flamme. Og det gav resultat: Paddy fik 23 point, stod forrest i rækken af alle Welsh-hingstene, ærespræmie og blev nr. 5 på tværs af racerne (ømhed i et bagben).

Og NU skulle der så arbejdes hårdt, for Stutteri Møllegyden havde besluttet, at Paddy skulle stilles til årets kåring sidst i juli. Så vi trænede på livet løs for at få lidt mere aktion i hans gang. Paddy hjalp selv til, når han var på fold.
Så hele perioden mellem dyrskuet i juni og kåringen blev han fodret med blandingen af Olympic og Showbic for at holde energien til træningen. Og det virkede.

Den store kulmination kom så til kåringen. Paddy var fit for fight og boblede af energi. Hans største pro-blem er, at når man er i snor, så skal man opføre sig pænt, og så viser han ikke 100%, hvad han kan. Men heldigvis skulle hingstene vises løse i ridehus. Da Jannie trak ham ind i ridehuset, kunne hun allerede her mærke, at han ville tage kegler og lægge verden ned - hvilket han så også gjorde.
Den lille Welsh Mountain-hingst på 118 cm fløj igennem ridehuset på bedste vis. Og han blev ved med at holde sin flyvende trav. Dommerne (Harold Zoet fra Holland, Steve Everitt fra England, Karen B. Olsen fra Danmark og dommersekretær Mie Christiansen ligeledes fra Danmark) var i hvert fald enige – Paddy blev kåret i 1. klasse, stod fløj og blev Kåringens Bedste Hingst 2010. 
Så alt i alt har det været et fantastisk udstillings-år for Stald Sorte Perler & Welsh Mountains. Vi glæder os meget til 2011-sæsonen og håber på, at den bliver lige så god, som 2010 har været.